Hvordan sikre at du kan kjøre trygt

bilservice,

Når du kjører, bør din og andres sikkerhet være en topp prioritet. Her er noen skritt du kan ta for å oppnå dette målet. Når du kjører, er det alltid viktig å ikke stresse. Hvis du er stresset, vil det påvirke hvordan du kjører. De fleste som er stresset er dårligere sjåfører fordi de ikke følger avstanden til bilen foran. De kjører også mer ujevn og pleier å kjøre for fort. Alt dette fører til en større sannsynlighet for en ulykke. Det legger også mer belastning på dekkene og drivstofforbruket påvirkes negativt.

Du må også sørge for at bilen og dekkene dine er trygge og service. For bilen betyr dette at du må sørge for at bilen er i god stand. Den må følge tidene med planlagt vedlikehold som bilservice, oljeskift og dekkservice. Du må også ta vare på eventuelle andre feil som oppstår når du kjører. Hvis du ikke er sikker på om bilen er i god stand, tilbyr bilverkstedene en tilstandsrapport, hvor du kan få en rask vurdering av kjøretøyet, der bilens kritiske funksjoner blir sjekket for feil. Etter testen vil du finne ut om noe må repareres for å sikre at det er i god stand. Du kan være trygg på at dekk, bremser, støtdempere fungerer som de skal og er i god stand.

Dekkene er ganske enkle å kontrollere sammenlignet med noen deler av kjøretøyet, så du bør prøve å vedlikeholde dekkene dine kontinuerlig. Dette inkluderer å sjekke dekkene for skader, sjekke mønsterdybden for å se om du er over 4mm. Hvis du har mindre, må du kjøpe et nytt sett med dekk. Dekkene er også avhengig av riktig lufttrykk. Riktig trykk finner du i bruksanvisningen. Det er også viktig å gjøre dekkendringer i tide og ha gode sett med både sommerdekk og vinterdekk.

For mer informasjon om sikker kjøring, besøk: https://vianor.no/