Kuinka varmistat, että voit ajaa turvallisesti

 renkaasi

Ajon aikana sinun ja muiden turvallisuuden tulisi olla etusijalla. Tässä on joitain vaiheita, jotka voit suorittaa tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Ajon aikana on aina tärkeää olla stressivapaa. Jos olet stressaantunut, se vaikuttaa ajamiseen. Useimmat stressaantuneet ihmiset ovat huonompia kuljettajia, koska he eivät noudata etäisyyttä edessä olevaan autoon. Ne ajavat myös epätasaisemmin ja ajavat liian nopeasti. Kaikki tämä johtaa suurempaan onnettomuuden todennäköisyyteen. Se rasittaa myös renkaita ja vaikuttaa polttoaineenkulutukseen negatiivisesti.

Sinun on myös varmistettava, että autosi ja renkaasi ovat turvallisia ja huollettuja. Autolle tämä tarkoittaa sitä, että sinun on varmistettava, että auto on hyvässä kunnossa. Sen on noudatettava aikojatauluja sille suunnitelluissa huolloissa, kuten autohuolto, öljynvaihto ja renkaiden huolto. Sinun on myös huolehdittava kaikista muista ajon aikana tapahtuvista ongelmista. Jos et ole varma siitä, onko auto hyvässä kunnossa, autokorjaamot tarjoavat kuntotestin, jolla voit saada nopean arvioinnin ajoneuvosta, jossa auton kriittiset toiminnot tarkistetaan virheiden varalta. Testin jälkeen saat selville, onko jotain korjattava, jotta se olisi kunnossa. Voit olla varma, että renkaat, jarrut, iskunvaimentimet toimivat oikein ja ovat hyvässä kunnossa.

Renkaita on melko helppo hallita verrattuna ajoneuvon tiettyihin osiin, joten rengasta tulisi yrittää ylläpitää jatkuvasti. Tähän sisältyy renkaiden tarkistaminen mahdollisten vaurioiden varalta, kuvion syvyyden tarkistaminen, että se on yli 4 mm. Jos se on alle, sinun on ostettava uusi rengas. Renkaat ovat myös riippuvaisia ​​oikeasta ilmanpaineesta. Oikea paine löytyy käyttöohjeista. On myös tärkeää tehdä renkaiden vaihto ajoissa, ja että sinulla on hyvät sarjat sekä kesärenkaita että talvirenkaita.

Lisätietoja turvallisesta ajamisesta on osoitteessa : https://vianor.fi/