Forsikre deg om at du kjøper riktig størrelse for dekkene dine

støtdemperne

Dekkstørrelse er viktig når du kjøper nye dekk. De fleste har ingen anelse om størrelsen på dekkene våre. Det er noen forskjellige måter å finne ut dekkstørrelsen på. Du finner den i bilens manual. Du kan også lese dimensjonene til dekkene du har på bilen. Hvis du har brukt bilen som er brukt, kan det være verdt å sjekke at du har riktig dimensjon montert. Du kan deretter sjekke dette på nettet. Dekk og verkstedkjede Vianor har en online Vianor dekkvelger, hvor du kan søke etter dekkstørrelse til bilen din. Dette kan gjøres ved hjelp av bilens registreringsnummer, dvs. det som står på bilplaten. Du kan også søke med bilens merke og modell. Dette gir deg en rask måte å finne riktig størrelse på bilen din.

Størrelse er viktig for å komme riktig. Bilen er laget med en viss dimensjon i tanken, så de andre delene er tilpasset den dimensjonen. Hvis du endrer profilen til dekkene, bør du også justere felgene slik at de blir justert slik at dekkets omkrets forblir den samme. Hvis du velger et mye bredere dekk, må du sørge for at dekkene kan bevege seg fritt i hjulhuset og at støtdemperne ikke blir påvirket. Ekstra vekt etterfulgt av større hjul og tyngre felger kan igjen føre til problemer.

Når du velger bildekk, bør du stille sikkerhet som din viktigste valgfaktor og dermed ikke endre størrelse. Fokuser på å finne sommerdekk som gir deg god ytelse og stabilitet. Hvis du kjøper gjennom et dekkverksted, kan de også enkelt bytte ut dekkene ved å sette de nye dekkene på de gamle felgene. Etter at nye dekk er montert, må de sørge for at dekkene er balanserte. Dekkverksteder kan deretter resirkulere både de slitte dekkene og balansevektene.

For mer informasjon om hvordan du finner riktig dimensjon på dekk, besøk: https://vianor.no/