Varmista, että ostat oikean kokoiset renkaat

 Renkaan

Rengaskoko on tärkeä tietää ostettaessa uusia renkaita. Suurimmalla osalla ihmisistä ei ole aavistustakaan renkaidemme koosta. Renkaan koon selvittäminen onnistuu muutamalla eri tavalla. Löydät sen auton käyttöoppaasta. Voit myös lukea auton nykyisten renkaiden mitat. Jos olet ostanut käytetyn auton, voi olla syytä tarkistaa, että oikean mittaiset renkaat on asennettuna. Tämän jälkeen voit etsiä renkaita verkossa. Rengas- ja huoltoketju Vianorilla on Vianorin online-rengasvalitsin, josta voit etsiä autoon sopivaa rengaskokoa. Tämä voidaan tehdä käyttämällä auton rekisterinumeroa, ts. Mitä rekisterikilvessä on. Voit hakea renkaita myös auton merkillä ja mallilla. Tämä antaa sinulle nopean tavan löytää oikea koko autollesi.

On tärkeää saada koko oikein. Auto on suunniteltu toimimaan tämän mitan mukaan, ja muut osat on mukautettu kyseiseen mittaan sopiviksi. Jos vaihdat renkaiden profiilia, sinun tulee myös säätää vanteita niin, että ne säädetään niin, että renkaan kehä pysyy samana. Jos valitset paljon laajemman renkaan, sinun on varmistettava, että renkaat voivat liikkua vapaasti pyöränkotelossa ja että ne eivät vaikuta iskunvaimentimiin. Lisäpaino, jota seuraavat suuret pyörät ja raskaammat vanteet voivat puolestaan ​​johtaa ongelmiin.

Autonrenkaita valittaessa sinun tulee asettaa turvallisuus tärkeimmäksi valintasi tekijäksi, joten älä muuta kokoa. Keskity kesärenkaiden löytämiseen, jotka antavat sinulle hyvän suorituskyvyn ja vakauden. Jos ostat rengaspajan kautta, he voivat helposti asentaa uudet renkaat vanhoihin vanteisiisi. Uusien renkaiden asentamisen jälkeen heidän on varmistettava, että renkaat ovat tasapainossa. Rengaspaja voi sitten kierrättää sekä kuluneet renkaat että tasapainot.

Lisätietoja renkaiden oikean mitan löytämisestä on osoitteessa https://vianor.fi/