Renkaiden oikean valinnan turvallisuuden merkitys

renkaat

Renkaiden valinta on äärimmäisen tärkeää, koska se vaikuttaa ajoturvallisuuteen ja muiden teillä ajavien turvallisuuteen. Renkaiden on täytettävä määräykset, kuten talvihyväksytyt renkaat talvikaudelle. Sinun on myös noudatettava määräyksiä, jotka rajoittavat nastarenkaiden käyttöä tiettyjen päivämäärien välillä. Sekä talvirenkaiden että kesärenkaiden on varmistettava, että renkaissa on enemmän kuin vähimmäisvaatimus laillisesta kulutuspinnasta.

Renkaita valittaessa sinun on varmistettava, että optimoit valinnan niin, että se on paras ja turvallisin vaihtoehto ajoneuvollesi. Jos sinulla on esimerkiksi sähköauto, sinun on varmistettava, että valitset renkaat, joita suositellaan sähköautoihin. Jos valitset renkaat maastoautolle, sinun on varmistettava, että renkaat ovat oikein mitoitetut ja että ne on suunniteltu tien olosuhteisiin, joten jos aiot ajaa maastoajoa, renkaissa on aramidilla vahvistetut sivuseinät jotka suojaavat lävistyksiltä.

Sitten sinulla on vuodenaikojen näkökohdat, joissa sinun on varmistettava, että sinulla on talvirenkaat, kun sinulla on talviolosuhteet. Talvirenkaat voivat olla nastarenkaat tai kitkarenkaat, jos ne molemmat ovat sallittuja. Voit myös valita jokakelin renkaat, jotka ovat talvihyväksyttyjä. Jokakelin renkaita voidaan käyttää ympäri vuoden alueilla, joilla ei tarvitse olla ankaria talvia, mutta haluat silti talvirenkaiden turvallisuuden talviolosuhteissa. Jos talvet ovat ankaria, valinta on joko nastarenkaat tai kitkarenkaat, joissa nastarenkaiden pito on parempi jäällä ja kovaksipakkautuneella lumella. Lumen kohdalla saat samanlaisen pitoa kitkarenkaiden kanssa, joten valinta riippuu hyvin pitkälti laeista ja henkilökohtaisistä mieltymyksistä.

Lisätietoja renkaiden testeistä ja EU: n rengasmerkinnöistä renkaiden valinnassa on www.nokianrenkaat.fi