Sommerdekkene må være i stand til å takle veldig kraftig regn

sommerdekk

Kraftig regn gir vanskelige kjøreforhold, og det er derfor det er viktig å fokusere på hvor godt sommerdekkene dine klarer tungt regn og våte veier. Alle dekkene er ikke de samme i denne forbindelse. Evnen til å ha godt grep på tørre veier betyr ikke at de vil prestere bra på våte veier, men bildekk som fungerer bra på våte veier har en tendens til også å gjøre det bra på tørre flater, så nøkkelen er å sjekke deres våte egenskaper.

Dekkytelsen på våte veier kan sjekkes på EUs dekkmerke da den har det våte grepet der, som måler bremseavstanden på våte veier. EUs dekkmerke har gjort det veldig enkelt å sammenligne dette mellom dekk og alle dekkene som selges i EU, må ha etikett med denne informasjonen. Du kan få tilgang til all denne informasjonen på nettet når du leter etter dekk.

Når du kjører under våte forhold, er det viktig å redusere hastigheten og ha dekk som har en slitedybde over 4 mm. Når du når 4 mm er det på tide å bytte dekk til et nytt sett med dekk. Du bør alltid prøve å bytte alle de fire dekkene samtidig, for å unngå å ha ulikt grep om forskjellige posisjoner på bilen din. Ulike grep vil føre til at bilen over- eller understyres, noe som gjør det vanskeligere å kontrollere bilen. Den enkleste måten å oppnå at dekkene slites jevnt mellom foran og lese dekk, er å rotere dekkene regelmessig. Dette gjøres ofte når du bytter fra sommerdekk til vinterdekk, men bør i utgangspunktet gjøres når du når en forskjell på 2-3 mm.

For mer informasjon om dekk som utmerker seg i våte forhold, besøk: https://www.nokiantyres.no/