Sommardäck Ger Den Bästa Körupplevelsen Under Somrarna

sommardäck

Sommardäck är designade för optimal prestanda under sommarsäsongen. En sak som kännetecknar somrar är att du har varmt väder; åtminstone är det vad de flesta förknippar med somrar. Däck som är konstruerade för att köra på asfalt under normala sommartemperaturer kallas sommardäck. De är utformade för att fungera bra på både torra och våta vägar under sommarförhållanden. Du måste kunna lita på dina sommardäck för stabilitet och grepp under hela sommarsäsongen tills du byter till vinterdäck. Dina sommardäck bör också kunna förhindra vattenplanering när du kör i kraftigt regn.

Högkvalitativa däck har lågt rullmotstånd som gör att hjulen kan vrida med mindre energi, vilket leder till både lägre bränsleförbrukning och däckslitage. Ge dem en längre problemfri livslängd. Låg rullmotstånd leder också till lägre koldioxidutsläpp och däckavfall, vilket är bra ur miljösynpunkt. Du ökar också rullmotståndet när du kör med under uppblåsta däck, vilket bör undvikas på grund av skälen ovan. Låg slitdjup är något som kan påverka körsäkerheten eftersom du kommer att få sämre grepp, förlänga bromsavståndet och minska förmågan att skjuta bort allt vatten som finns på vägbanan, varför du måste byta däck när du går under en 4 mm slitdjupnivå.

För mer information om sommardäck, besök: https://www.nokiantyres.se/