Våren er alltid en god tid for service

 Bilservice

 

Det kan hevdes at service alltid er bra for biler. Våren har alltid en spesiell følelse, ettersom dagene blir lengre og vegetasjonen kommer tilbake. Det er en tid hvor du vil sørge for å gjøre en fjærrensing hjemme og også vaske bilen inne og ute. Dette er et godt tidspunkt å ha et verksted som betjener bilen din. Bilservice forlenger levetiden til bilen din, det er et faktum. Penger du bruker på service sparer vanligvis lavere kostnader for reparasjoner, drivstofforbruk og du får en høyere salgspris som et resultat av høyere videresalgsverdi.

Mange servicer bare bilene sine i henhold til servicehåndboken, så de følger nøye, noen har til og med problemer etter disse anledningene. Imidlertid trenger bilen ofte service for å ta vare på mindre problemer som kan oppstå som følge av flere årsaker. Bilen kan trenge bremseservice, oljeskift eller bildekk. Det er raskt og enkelt å få service på bilen. Du kan betjene bilen for mindre problemer med grunnleggende service, som er et godt tillegg til din vanlige biltjeneste og hjelper til med å vedlikeholde bilen slik at den er tryggere å kjøre.

Noen deler må byttes ut og kontrolleres regelmessig. Disse inkluderer dekk, bremser, støtdempere og motorolje. Disse er alle viktige og kan sikre at du kan kjøre tryggere. De kan også spare penger på drivstoffkostnader og dekkslitasje hvis du bytter dem ut i tide og sørger for at dekk og støtdempere er i god stand. Dekk må sjekkes regelmessig for mønsterdybde, dekkforhold og lufttrykk, som alle er viktige for bilens sikkerhet når du kjører. Disse må sjekkes for både vinter- og sommerdekk.

Støtdemperne dine er vanskeligere å kontrollere, og det kan være verdt å besøke et verksted og la dem sjekke dem ut for deg. Du kan se noen symptomer som bilen bøyer seg i kurver, eller bilen svinger når du kjører over støt eller når du pumper bremser at bilen svinger kraftig. Når du merker noen av disse symptomene, er det absolutt verdt å sjekke tilstanden til dem. Ikke bare gir dette mindre stabilitet på veiene, men de kan også påvirke hvor bra bremsene tar og dekkene slites ut. Alle er funksjoner du trenger for sikker kjøring.

Kombinasjonen av bremser, dekk og støtdempere for sikker kjøring er noe alle ikke vet om. De fleste bremser kan forstå at det er nødvendig for deg å kunne kjøre trygt, siden du må kunne stoppe bilen for å unngå ulykker. Å ha gode dekk skal være selvinnlysende, men mange forstår ikke betydningen av høykvalitetsdekk. Gode ​​dekk er ekstremt viktig for å sikre god brakett, kort bremselengde og evne til å unngå vannnivå. Om vinteren må du også ha vinterdekk som har godt tak på snø og is og takler de lave temperaturene uten å bli harde. Støtdempernes påvirkning er kanskje mest ukjent, da de skyver dekkene mot veibanen slik at de er viktige for å skape bedre brakett og dermed kortere bremseavstand og stabilitet for å unngå ledninger.

For mer informasjon om bilservice, besøk: https://vianor.no/