Våren är alltid en bra tid för service

 

oljebyte

Man kan hävda att service alltid är bra för bilar. Våren har alltid en speciell känsla, då dagarna blir längre och växtligheten kommer tillbaka. Det är en tidpunkt när man vill se till att göra en vårstädning i hemmet och även tvätta bilen in- och utvändigt. Detta är då ett bra tillfälle att låta en verkstad utföra service på din bil. Bilservice förlänger din bils livslängd, det är ett faktum. Pengar du lägger på service sparar du oftast i lägre kostnader på reparationer, bränsleförbrukning samt att du får ut ett högre säljpris till följd av högre andrahandsvärde.

Många servar bara sin bil enligt service manualen, so de följer noggrant, en del har till och med problem att följa dessa tillfällen. Bilen behöver dock ofta service för att ta hand om mindre problem som kan uppstå till följd av flera orsaker. Bilen kan behöva bromsservice, ett oljebyte eller däckservice. Det är lätt och snabbt avklarat att få bilen servad. Du kan serva bilen för små problem till basservice, som är ett bra komplement till din vanliga bilservice och hjälper att underhålla bilen så att den är säkrare att köra.

Visa delar behöver bytas och kontrolleras regelbundet. Till dessa hör däck, bromsar, stötdämpare och motorolja. Dessa är alla viktiga och kan se till att du kan köra säkrare. De kan också spara pengar i bränslekostnader och däckslitage om du byter i rätt tid och ser till att däck och stötdämpare är i bra skick. Däck måste kontrolleras regelbundet både för mönsterdjup, däckskick och lufttryck, där alla är viktiga för bilens säkerhet när du kör. Dessa måste kontrolleras både för dina vinter- och sommardäck.

Dina stötdämpare är svårare att kontrollera och det kan vara värt att besöka en verkstad och ha dem kolla dem åt dig. Du kanske märker av vissa symptom som att bilen kränger i kurvor, eller att bilen gungar när du kör över gupp eller när du pumpbromsar att billen gungar kraftigt. När du märker några av dessa symptom så är det helt klart värt att kolla skicket på dem. Då ger inte bara mindre stabilitet på vägarna men de kan också påverka hur bra bromsarna tar och ur däcken slits. Alla är egenskaper som du behöver för säker körning.

Kombinationen av bromsar, däck och stötdämpare för säker körning är något som alla inte vet om. Bromsar kan de flesta förstå att det behövs för att du ska kunna köra säkert, eftersom du måste kunna få stopp på din bil för att kunna undvika olyckor. Att ha bra däck borde vara självklart, men många förstår inte innebörden av däck av hög kvalitet. Bra däck är extremt viktiga för att garantera bra fäste, kort bromssträcka och förmåga att undvika vattenplaning. På vintern så måste du också ha vinterdäck som har bra fäste på snö och is och kan klara av de låga temperaturerna utan att bli hårda. Stötdämparnas inverkan är kanske mest okänd, då de trycker däcken mot vägytan så är de viktiga att skapa bättre fäste och därmed kortare bromssträcka och stabilitet för att undvika sladdar.

För mer information angående bilservice, besök: https://vianor.se/