Få din verkstad att byta dina däck åt dig

 

sommardäck

Det är nästan alltid värt att låta din verkstad byta däcken på din bil när det är dags att byta mellan sommar och vinterdäck. Nu när våren närmar sig så är det dags att planera när du göra ett däckbyte på bilen. Om du inte tidigare har låtit din verkstad byta däck åt dig, så kan det nu vara värt att låta dem göra det. Fördelen med att låta verkstaden göra bytet är att de kan göra det snabbt, med rätt verktyg och kvalificerad personal. Deras experter kan kontrollera däcken innan de monterar dem.

Innan du monterar sommardäck ska de kontrolleras att de är balanserade, att de har tillräckligt med mönsterdjup samt att däcktrycket är korrekt. Fördelen med om experterna monterar däcken, så vet du att de har kollat detta, så att du inte behöver oroa dig. Det samma gäller förvaring, om de har förvarat dina däck i deras däckhotell så vet du att de har förvarats säkert, men också att de har förvarats rätt. De har inte utsatts för direkt solljus, UV-strålning eller höga temperaturer. Detta bidrar till att däcken håller längre.

Du kan lätt boka en tid hos din verkstad för ett däckbyte, det är lättare om du har dina däck på förvaring då du kan snabbt svänga förbi och få det gjort utan att förbereda dig genom att lägga däcken i bilen. Eftersom de har riktiga verktyg och kan hissa upp hela bilen, så kan de byta alla fyra däcken på mindre än 15 minuter. Om de förvarar däcken så tvättar de också däcken så att de förvaras rena och fria från vägsalt och smuts.

För mer information angående däckbyte och förvaring, besök; https://vianor.se/