Mitä tulee ottaa huomioon ostaessasi renkaita sähkö- tai hybridi-ajoneuvoosi

renkaita

Hybridi- tai sähköajoneuvojen renkaita ostettaessa on tärkeää pitää mielessä niiden ja bensiinimoottorikäyttöisten autojen ero. Sähkö- ja hybridi-autoissa on akkupaketit, jotka tekevät niistä raskaampia kuin perinteiset bensiini-autot. Tämä tarkoittaa, että renkaiden pito on vieläkin tärkeämmässä oikean jarrutuksen mahdollistamiseksi. Samanaikaisesti syy sähkö- tai hybridi-auton ajamiseen on pienempi ekologinen jalanjälki. Siksi sinun tulisi valita ympäristöystävälliset renkaat, jotka on valmistettu puhdistetusta matala-aromaattisesta öljystä. Renkaiden pitäisi myös olla vierintävastukseltaan alhaisia vähentääkseen kullekin matkalle tarvittavaa energiamäärää. Siten pidennetään matkaa, jonka sähköauto voi kulkea jokaisella latauksella.

Sähkö- ja hybridiajoneuvot tarvitsevat renkaita, joita suositellaan käytettäväksi sähköajoneuvoissa, koska renkaiden kuluminen on nopeampaa ja siksi tarvitset kulutuskestävämmän kumiyhdistelmän. Rengasvalinnassa on otettava tämä huomioon. Renkaita täytyy myös kierrättää useammin kuin tavallisissa autoissa. Jos ostat jokasään renkaat ajoneuvoosi ja aiot käyttää niitä ympäri vuoden, sinun on seurattava kulutuspinnan syvyyttä, jotta tiedät milloin sinun on vaihdettava ne. Jos sinulla on maastoauto, sinun on otettava tämä huomioon myös mittojen suhteen. Jokasään renkaiden lisäksi voit myös hommata kesä- ja talvirenkaita.

Lisätietoja sähkö- tai hybridi-autojen renkaista on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/